LGTBI

"Ser bo és ser valent"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article d'Estibalitz Torres, Secretària de Polítiques d’Igualtat, Dona i Col•lectiu LGTBiQ del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

Una persona valenta és aquella capaç de cuidar i defensar les coses valuoses, i escollir què és valuós és una qüestió de consciència. Quasi tots els actes de la vida requereixen valor. Em sembla que el veritable tremp consisteix en aixecar-se pels matins per afrontar un món que és injust amb ànim seré i aportar la millor part de nosaltres, aquella que s’obstina en fer feliços als altres i en canviar les injustícies socials.

Es necessita coratge per defensar la vida y la llibertat dels semblants, dels diferents i d’un mateix quan aquestes són menyspreades. Quedar-nos parats sense fer res ens convertiria en còmplices i alhora és una falta de resolució que acostuma a empitjorar les coses.

Les ocasions passen i no tornen. Només hi haurà un moment de dir prou! I el moment és ara. És llavors quan les coses seran possibles.

Aquesta setmana hem assistit a un vertader acte de valor. Els alumnes del INS Gili Gaya han dit prou a la LGTBIfòbia (que no és més que una negació de la dignitat humana) que mostrava un professor. No han tingut por, no els hi ha tremolat la mà, han sigut valents i valentes. Perquè les conductes discriminatòries no s’han de tolerar, vinguin de qui vinguin. És per això que des de la Secretaria de Polítiques d’Igualtat, Dona i Col·lectiu LGTBIQ de Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran fem costat i admirem a aquests alumnes que sense dubtes mostren que una societat millor és possible i alhora que són una generació molt més conscienciada respecte a la tolerància. Tots i totes hauríem d’aprendre d’ells.

El comportament humà que anomenem ètic és una qüestió de valor en quant a valent i valuós, de lucidesa, d’elegir bé i de fer-ho en el moment just.

Ser bo és ser valent. 

Lo que haces por tí mismo desaparece cuando no estás, pero lo que haces por los demàs permanece como tu legado -Kalu Ndukwe Kalu