LGTBI

El PSC diu "NO" a la violència per combatre l'odi d'Hazte Oir

  • Actualitzat:
  • Creat:

Tant la sectorial LGTBI del PSC com el PSC Barcelona diuen NO tant a la transfòbia i l'odi d'HazteOir com la violència dels grups radicals en contra de l'entitat

Aquest divendres 17 de Març s'organitzava una protesta contra la decisió de l'entitat ultracatòlica de tornar a engegar la seva campanya transfòbica i entrar amb un nou autobús a la ciutat de Barcelona. Aquesta protesta va comptar amb una contraprotesta per part d'uns pocs membres de l'entitat HazteOir.

Com a partit polític, tant la sectorial LGTBI del PSC com representants del PSC Barcelona hem decidit participar en la concentració per donar suport als i les menors trans. De fet, des de la Federació de Barcelona del partit s'han fet accions per frenar aquest autobús, com fer una declaració institucional que declara a HazteOir entitat "no grata" a Barcelona i declaracions tant pel líder del grup municipal socialista Jaume Collboni, com pel secretari de polítiques LGTBI del PSC Barcelona Ivan Castelló, condemnant aquesta campanya.

Tanmateix, diversos grups radicals, la gran majoria propers a l'entitat Crida LGTBI (sectorial lligada a la CUP), han començat a increpar i atacar, amb formes que no compartim, a aquests manifestants d'HazteOir, llençant pintura i sprays mentre els insultaven violentament.

Tant des de la sectorial LGTBI com del PSC Barcelona ens volem desmarcar de qualsevol d'aquestes accions, ja que considerem que no ens representen ni a nosaltres ni a altres entitats trans que es manifestaven de forma pacífica. Estem en contra de la campanya de l'entitat ultracatòlica i seguim lluitant per la seva retirada, però en cap cas considerem que la violència i la barbàrie siguin la solució vàlida en cap cas. El col·lectiu LGTBI sempre ha estat un referent de lluita pacífica i una prova de que es poden aconseguir els objectius amb respecte i bones formes. I aquests grups radicals propers a la CUP, amb les seves accions violentes, estan posant en perill la feina que els activistes porten anys fent per visibilitzar el col·lectiu com un referent del pacifisme i la diversitat.

Per tot això, volem dir ben clar que aquests grups i aquestes accions no ens representen ni a nosaltres ni a la resta del col·lectiu LGTBI, i demanem tant a Crida LGTBI com la CUP que es disculpin públicament per les actuacions violentes d'avui. La violència no pot ser mai la solució!