LGTBI

El PSC, contra la discriminació i l’odi als menors trans

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC volem mostrar el nostre profund malestar i el condol a la família de l'Ekai, així com exigir a les institucions molta més contundència a la hora de combatre la transfòbia

La transfòbia i l’odi torna a cobrar-se, malauradament, una nova vida. Aquest cop ha estat una vida jove, de només 16 anys, la que la LGTBIfòbia ens ha tret. Volem mostrar, primer de tot, la nostra solidaritat, el nostre condol i afecte a la família i amistats de l’Ekai, així com la nostra més absoluta condemna a aquest tràgic succés, per part de tota la militància i dirigents que formem part del Partit dels i de les Socialistes de Catalunya.

Aquest fet no correspon, lamentablement, a un cas aïllat. Encara avui hi ha una elevadíssima taxa de bullying cap al col·lectiu LGTBI, en especial cap a les persones del col·lectiu trans. Aquesta situació deixa en una situació especialment delicada a aquest grup de persones, les quals pateixen una discriminació molt més severa que d’altres. A tot això, cal sumar la transfòbia social que provoquen campanyes com les de HazteOir, que promouen l’odi i la discriminació a les menors trans per tot el territori espanyol.

A més a més, també hem de fer constatar la dificultat que tenen les persones transgènere per poder tenir un document nacional d’identitat que vagi acord amb la seva identitat de gènere, i que en molts casos, se’ls ha denegat aquest canvi. Aquesta situació dificulta moltíssim el dia a dia d’aquestes persones en molts àmbits quotidians, tals com l’educació, la sanitat i l’ocupabilitat.

Considerem que la situació del col·lectiu trans dista molt de ser la que hauria de ser, i volem denunciar la passivitat de les institucions catalanes i espanyoles davant la gravetat de la situació. Per això, tornem a exigir a la Generalitat que desplegui, d’una vegada per totes, la llei 11/2014, que porta gairebé 4 anys sense desplegar-se. Així doncs, també exigim al govern espanyol que s’apliqui la reforma de la llei trans del 2007, aprovada el passat Novembre al Congrés dels Diputats, i que elimina les traves que es troben els menors a la hora de tenir un document d’identitat acord amb la seva identitat de gènere, i que deixa de considerar la transsexualitat com una patologia.

Queda molt clar que la situació no es solucionarà tota sola. Necessita de voluntat per part de les institucions per pal·liar la transfòbia a la nostra societat. No podem permetre que l’odi i la discriminació segueixin robant-nos vides joves com les de l’Ekai o l’Alan, ara ja fa més de 2 anys. Combatre la LGTBIfòbia és una responsabilitat de tota la societat, i des del PSC seguirem treballant per eradicar-la. No descansarem fins que totes les persones puguin viure en igualtat i llibertat, independentment de la seva orientació afectiva i sexual, identitat de gènere, gènere, origen o qualsevol altra índole. Una societat que abraça la diversitat, és una societat millor. I lluitarem per assolir-la!